Нестандартни мебели от рециклирани материали, които можем да направим сами

Трудните времена наистина провокират изобретателността във всякакви варианти. А когато става дума за обзавеждане на дома, въображението ни наистина няма край. Днес ще ви представим редица креативни идеи за нестандартни и красиви мебели, които може да направите сами. При това с минимален разход на средства и с малко сръчност и търпение.

варел нощно шкафче

 

Нощно шкафче от варел

Не бързайте да изхвърляте стария варел, дори и да е пробит. Просто го почистете добре с шкурка и го боядисайте в черно с боя. Може да поставите и стикер върху него и имате перфектното нощно шкафче в спалнята си.

шкаф

Въртящ се стол, или офис шкаф

Още едно практично решение. Ако старият ви офис стол на колела вече е счупен и не може да го използвате, може да го превърнете в поставка за офис шкаф. За целта е достатъчно да поставите една метална табла върху стойката и на нея да монтирате съответно шкафа. Не само ще изглежда оригинално, но има и друго предимство. Винаги може да го преместите някъде, ако ви пречи.

Старият сервиз за кафе – от полилей до саксии за цветя

Дори и да сте решили да организирате пролетно почистване, не бързайте да изхвърляте старите сервизи за кафе или чай. Те могат да се окажат чудесно средство за декорация не само в градината, но и за дома.

От тях практически можете да направите всичко – от декорация за новата градинска маса, като ги начупите на парчета и залепите върху плота, до украса за саксиите. Отново е нужно само да ги начупите на парчета и да ги залепите с малко лепило или цимент върху старите саксии и ще получите ефектни и оригинални саксии за цветя.

свещник 2

Старите чаши могат да послужат и за прекрасни градински свещници. Можете да използвате готова плетена мрежа, която да поставите около чашата и с въжета да я закрепите за клоните на дърво или на куки по терасата. Вътре предварително излейте разтопен восък за свещи и поставете фитил. И имате красиви свещи за декорация на градината или балкона.

Също толкова ефектно може да ги залепите и за метален обръч и да поставите големи и дълги свещи за свещник върху тях. Ще имате своеобразен полилей, който може да поставите навън или на балкона.

Или да ги превърнете в стойка за сладкиши.

Със сигурност красивите сребърни поставки за малки десерти стоят прекрасно на всяка маса, но невинаги е възможно да си ги позволим. Проявете креативност и използвате няколко чаши и чинии, за да получите желания аксесоар.

декорация в чаша

Изберете широка и голяма чиния, в чиято основа да поставите чашата за чай с лице надолу. Може дори да я залепите за центъра. Върху нея поставете по-малка, отново плоска чиния, която да залепите за дъното на чашата. По средата й отново поставяте стара чаша за чай, а на нейната основа поставете трета чиния с още по-малък размер. И вашият триетажен поднос за десерти е готов.

И накрая – полилей

За целта е необходимо да пробиете основата на чашата, да монтирате фасонка от вътрешната част и да закрепите кабела към него и да го закрепите към основата на полилея. По същия начин разполагате и останалите чаши, след което ги закрепвате на тавана и сте готови.

осветителни тела

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *