Да си направим сами: Красиви есенни декорации за дома

Есен е, а в този толкова красив сезон от годината ни се иска да пренесем всички цветове и багри у дома. Но не е необходимо да пребоядисвате стените или да сменяте мебелите, за да усетите духа на сезона у дома. Достатъчно е да освежите жилището с няколко ръчно изработени декорации. За целта ще ви предложим няколко интересни идеи, как да си ги изработите сами.

свещи

Свещник в ярки цветове

За целта се нуждаете от големи свещи в червено, бяло и жълто. Изберете няколко сухи листа от парка в ярки цветове и ги увийте около свещите с канап. Посипете дъното на свещите с царевица за пуканки и поставете свещите върху нея. Резултатът е красива и ефектна есенна декорация.

тиква цвете
Тикви с цветя

За целта се нуждаете от гербери или хризантеми, които са напълно разцъфтели, големи кръгли кратуни, лак за коса и лепило. Отрежете цветовете от стъблата и с помощта на лепилото ги закрепете върху повърхността на тиквата. Оставете да изсъхне и фиксирайте с лак за коса. Готовите декорации може да поставите пред входната врата, в коридора, на терасата или в някоя от стаите на дома.

есенен гирлянд

Гирлянди от листа

За целта се нуждаете от група жълти или оранжеви листа, игла и конец. Листата се нанизват по дължината на няколко конеца. В последствие може да оформите завеса от листа или гирлянди, които да поставите върху полилея или около мебелите и различни обекти в стаите.

есенен фенер
Цветни фенери

За целта ще са ви нужни дребни тикви и кратунки в различни цветове, жълъди и шишарки. Достатъчно е за целта да ги подредите в старинен стъклен фенер и да ги затворите. Но има една уловка — важно е тиквите и кратунките да са изсушени. Готовата декорация може да поставите в градината или на терасата.

есенен декор за маса

Декорация за маса

Вземете дървено сандъче за инструменти и го напълнете с клончета с мушмули, малки тикви, слънчогледови цветове, гербери и хризантеми в ярки цветове. Готовата декорация може да поставите на масата или навсякъде у дома, където решите, че е подходящо. Красиво допълнение към всеки интериор.

есенен декор
Фруктиера от тиква

За целта ще се нуждаете от една голяма тиква в жълто или оранжево като цвят. Издълбайте я и оставете няколко дни да изсъхне. След това я лакирайте с яхтен лак, за да се запази. Готовата тиква покрийте отвътре с прозрачно фолио и кухненска хартия. Измийте цветни листа от кестени, дъб, бук и клен и ги поставете отстрани на тиквата. Напълнете я с ябълки, круши, праскови, грозде и сервирайте върху подложка от дървесна кора.

есенна ваза
Ваза с листа

Клонки от кестени, кленово дърво, гинко — билоба, дъб или бук, поставите във ваза, също ще освежат дома.
Може да си направите и суха декорация от житни класове, папур, тръстика и цвят от метла, които са свързани с канап. Отново се поставят във ваза и декорът на дома ще е изключително оригинален.

декорация с шишарки
Кошница с горски декорации

Орехи, жълъди, бадеми, смесени с шишарки, малки кратунки и канелени пръчици в стъклена купа ще са особено красиво допълнение.

Есенни звънчета

Една нетрадиционна интерпретация за китайски звънчета. За целта са ви необходими по-дебели клонове от дървета, нарязани на части или стъбла, части от верига за врата и кукички. Нарязаните на части клони се пробиват от двете страни в центъра и се прикрепят към части от веригата за врата по дължина, с помощта на кукичките. На най-долната кукичка се завързва канап, върху който са нанизани като снопове по дължина цветни листа. Могат да са от царевичен кочан, клен, бук, дъб, кестени, явор или други дървета. Накрая може да добавите и малка камбанка.

Може да направите множество такива звънчета, които да поставите пред входната врата или на терасата.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *