Хитроумни идеи за детската стая

Хитроумни идеи за детската стая – и как да създадем кътчета за игра извън нея

Детската стая изглежда толкова лесна и проста за аранжиране, а като започнем с нея почти винаги се оказва, че няма достатъчно място за нещата, които искаме да сложим. Затова ето няколко интересни идеи, как да осигурим повече пространство на децата в стаята, а и извън нея.

решения за детската стая и коридора (7)

Легла – шкафове и прозорци – пейки

Лесно може да превърнете леглата в детската в практични шкафове. За целта просто поръчайте да имат допълнителни чекмеджета или просто поръчайте широки ъглови шкафове с рамка за матрак. Така ще можете да осигурите място за сън на своите малчугани, а в същото време и достатъчно място за съхранение на вещите им. с перваза на прозореца ситуацията е същата. Добавете възглавници отгоре, ако е по-дълбок и имате чудесно място за сядане, докато детето чете или се забавлява.

решения за детската стая и коридора (8)

Стена на славата

Малък ъгъл в стената или лавици над леглото могат да пазят снимките на вашите наследници, както и техните заветни трофеи. Дайте им възможност да създадат своя лична стена на славата, на която да се виждат техните постижения.

решения за детската стая и коридора (5)

Място за игра под леглото или в гардероба

Леглата на два етажа са много удобни, когато имате две растящи деца. Но дали няма да може да ги използвате и когато детето е само едно?

решения за детската стая и коридора (1)

Поръчайте легло с по-голяма височина на краката, или вградете високо легло по-близо до тавана, така че пространството под него да се използва за игра.

решения за детската стая и коридора (2)

Палатка за мечти и сънища в детската

Всяко дете ще се радва, ако има възможност да си направи своя палатка за мечти и сънища в детската. Дали ще го използва за игра, кът за четене, или сън, няма значение. Нужно е само да му създадете такова място. Най-любимо място за една такава палатка е ъгълът, затова е добре там да разложите и въпросното кътче. Може да монтирате кука на стената, да използвате кръгъл обръч, около който да разположите тентата за палатка, а на малко килимче на пода, да добавите възглавници или дюшек за игра.

решения за детската стая и коридора (6)

Пиратска стая за малки морски разбойници

Дайте воля на въображението си и използвайте пространството между гардероба и прозореца, за да създадете не само кът за учене, но и истинско пиратско убежище. Разположете леглото над бюрото и използвайте дебели въжета, за да изплетете мрежа, която може да послужи за преградна стена. Ако освежите стаята в тъмно синьо и зелено, с няколко морски плаката по стените, илюзията може да е пълна. Напред към нови приключения млади пирати!

къща

Къща за игра под стълбите

Ако нямате достатъчно място, за да оформите кът за игра в детската стая, мястото под стълбите също може да послужи за целта. Например може да направите от гипсокартон или дърво, стена на къща с прозорец и врата, а пространството под стълбището да оформите като зона за игра. Също толкова оригинално ще изглежда и ако го превърнете в мини библиотека. Оформете малка пейка с възглавници и наредете рафтовете с книги над нея. Чудесно място за вашето дете да се скрие и да чете, когато му доскучее.

идея за детска

Музикална стая

Пространството под стълбите направо ще светне и ако решите да го превърнете в музикална стая за детето. Китара, цветни стени в различни цветове, и ето едно прекрасно място, където да твори малкия музикант.

идея за игра

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *