Видове камини

Камините намират място във всеки дом, особено в по – студените държави, хората изключително разчитат на топлината им. Камините могат да бъдат външни и вътрешни, открити и закрити, най – обикновени или доста кичозни. Както и да е, това което е важно за вас самите е да имате възможността да контролирате огъня според нуждите си, а те обикновено са затопляне, готвене, или простаo за създаване на приятна атмосфера. Камините биват много видове и изборът на подходяща камина понякога е доста труден. Ето защо преди да направите покупка, бъдете сигурни че сте се запознали отблизо със всеки вид камина и сте направили правилния избор за вашия дом.

Тухлена камина

Едни от най – често срещаните камини в домовете са тези за дърва. Те най – често са направени от тухли, което автоматично ви навежда на мисълта, че са по – устойчиви и по – лесни за поддръжка. Инсталирането на тези видове камини е сравнително лесно за повечето домове. Имате възможността да избирате размера и цвета в зависимост от декора в дома, както и пространството с което разполагате. Тухлените камини пасват идеално в обикновените на пръв поглед домове. Единствено може да изглеждат не на място, ако ги поставите в ултра модерен дом.

Електрическа камина

Винаги сте се наслаждавали на топлината на камината, както и на атмосферата която създава, но нямате достатъчно място, за да поставите такава в дома си. Електрическите камини са идеален вариант за апартаменти и домове без комин. Електрическата камина е подходящ вариант и за тези чийто бюджет е ограничен. Това са атрактивни камини, които изглеждат много добре и създават задушевна атмосфера в дома. Илюзията за горящи дърва ви кара да се отпуснете и да забравите за напрегнатия ден. Електрическите камини съществуват под много форми и са изработени от различни материали. Изработени от камък, мрамор, тухли, или имитация на дърво. Изборът зависи изцяло от вас самите.

Каменна камина

В зависимост от камъкът който предпочитате, камините може да изглеждат елегантно и дори зашеметяващо. Каменните камини са няколко крачки пред тухлените, това е сигурно. Те придават удивителен акцент в дома ви, правят стаята в която се намират да изглежда различно. Още повече, че балансират и допълват декора в дома. Лесни са за инсталиране, и в модерни къщи и апартаменти. Имате възможността да избирате между френски, азиатски и италиански дизайни, които ще бъдат комплимент за вашия интериор. Най – често ползваните камъни за изработката на камина са варовикови, гранит, скали, обикновени камъни, мрамор, или материал по желание на клиента.

Газова камина

Представете си следната ситуация. Студен зимен ден, вечерта се прибирате от работа, а зъбите ви тракат от студ. Запътвате се към камината слагате дърва и се опитвате да я запалите, а след това дълго време чакате, докато помещението се затопли. Това не е особено приятна ситуация, затова си представете друга. Прибирате се вкъщи, приближавате се до камината и с едно щракване огънят пламва, и топлината бързо се разнася из стаята. Коя ситуация бихте предпочели? Разбира се, че втората. Предимствата на газовата камина са доста, сравнена с всички останали. Първо от материална гледна точка, това е най – евтиния вариант за отопление, възползвате се от топлината най -бързо, инсталират се лесно, няма я бъркотията и мръсотията, която е неизбежна при камината с дърва. Освен всичко друго, това е идеален вариант за борба със замърсяването в дома. Като цяло това е по – добрия вариант за отопление.

Ъглова камина

Ако всекидневната ви не е с олимпийски размери, едва ли ще сложите камината в средата на стаята. Повечето средностатистически домакинства разполагат със всекидневна, която не е много голяма. За тези цел производителите са създали ъгловите камини. Те спестяват част от така или иначе оскъдното пространство. Изглеждат много компактно и стилно, могат да бъдат оборудвани с газ, електричество, дори и с дърва. Всичко е въпрос на вкус и предпочитания.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *