Почистването

Представете си следната ситуация: след дълъг работен ден, бавно крачите към дома си и мислите как ще се отпуснете във ваната и ще отстраните насъбралото се напрежение през деня. Мислите за това как   ще си запалите ароматни свещи, и ще си пуснете любимата музика. И докато си мечтаете блажено, отваряте вратата на входа и… О, ужас!!! В краката ви се мотаят найлонови торбички, брошури за намаления по хранителните магазини и за капак миризмата която се носи е зловонна. За части от секундата се пренасяте от рая в ада. Още по – лошо е че този момент се повтаря ежедневно.
Е, крайно време е да направите нещо по въпроса!
Едва ли сами ще започнете почистването на входа, но може да започнете като отправите предложение към съседите, и домоуправителя. Впрочем той( домоуправителя) би трябвало да се сети за това преди вас, и да наеме фирма за почистване на входове София, или да предложи назначаване на хигиенист, който да се грижи за това всички живущи да се чувстват като у дома си още с отварянето на входната врата.
Почистването не е никак лека задача. Без значение дали става дума за дома, входа, или пред блоковите пространства, е нужно време, умения и не на последно място желание.
Жените като цяло определят почистването на прозорците, като най – мъчително за тях. Предлагаме ви няколко съвета, които биха улеснили това неприятно задължение.
  • Когато бършете прозореца от вътрешната страна, нека движението да е хоризонтално, а когато го бършете от външната страна вертикално. Така много по – лесно ще разберете от коя страна се намират чертите,които винаги остават.
  • Изберете си прохладен ден за почистване на прозорци. Първо, това ще бъде по – приятно и за вас, и ще избегнете мигновеното засъхване на разтвора с който почиствате. Тоест, ще избегнете повторното му бърсане.
  • За да полирате прозорците до блясък използвайте стар вестник (е, може и да не е стар ако нямате). Хартията от която е направен той, оставя защитен слой, който предпазва прозорците от замърсяване малко по – дълго от обикновеното.
  • Ако искате да почистите прозорците си перфектно, не прибягвайте до широко разпространените препарати. Сами си направете разтвор от оцет и вода. Ефекта е страхотен.
  • Преди да започнете почистването на прозорците, задължително съборете полепналата мръсотия с парцал. Това ще ви спести доста усилия в последствие. Веднъж отървали се от праха, той няма да се замаже, когато навлажните позорците.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *