Осветлението в кухнята

Осветлението в кухнята

Доброто осветление е важно за всички кухни, няма спор в това. Е, важно е навсякъде, но за кухнята важи с особена сила, имайки се предвид, че там ако случайно пропуснете да видите нещо, има реален шанс да си отрежете някой пръст. Разбира се, за да предотвратим такива ситуации е добре да помислим за поставяне на достатъчно осветление на правилните места.

Първото правило, когато говорите с дизайнер за вашата кухня, се уверете, че е помислено за голяма лампа, която да осветява цялото помещение, както и да е в правилните ватове. Добре идея е да се поинтересувате от енергоспестяващите осветителни тела, които не само спестяват енергия, но и не напрягат зрението на хората в стаята.

Често при дизайна на кухни по поръчка, заради незнанието на клиента какво се иска, се получават грешки и се поставя допълнително осветление на места, на които то не е нужно. Затова внимавайте да изберете не само добър дизайн и вид осветителни тела, но и те да бъдат поставени на местата, на които наистина има нужда да бъдат.

Поставянето на допълнителна лампа над плота, където подготвяте продуктите за готвене е добра идея и ще ви осигури добра видимост, особено ако имате и някакви проблеми със зрението. Лампата може да бъде обикновена, но взимайки предвид дизайна към който се стремите, може да поставите и вградена такава.

Вградени осветителна тела може да поставите и на места, до които не достига основната лампа на помещението. По външната част на шкафовете може да добавите различни форми  лампи, които да допълнят осветяването на работните повърхности в кухнята, но освен това може да ги добавите и в самите шкафове, ако те са по-дълбоки и тъмни, а не ви се иска да търсите определен предмет повече време, отколкото по принцип е нужно.

LED лампите са много добър избор, когато си говорим за допълнителни светлини. Те ще осветят мястото, което е нужно, а дизайна можете да напаснете с обграждащата обстановка.

Ако пък искате да привлечете окото на всеки, който влезе в кухнята ви, то тогава може да се спрете на голям и орнаментиран полилей, който хем да осветява цялото помещение, но и да краси погледа ви всеки ден.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *