Осветлението в градината

Вече е ясно че сте похарчили състояние за да създадете перфектната градина. Погрижили сте се за цялостния и изглед, за фонтана, пътеките, беседката, хамака и всички аксесоари, които я правят тъй пленителна. А осветлението?! Наясно сте че слънцето не грее 24 часа в денонощието. А вие имате повече време да се насладите на творението си именно вечерта. Чрез правилно подбрани осветителни тела може да поставите акцент върху точно определено място в градината. Фонтана например, ако използвате цветни светлинки, за да го осветите само си представете каква картина ще се получи. Величествена! А пътечките, беседката – те също могат да станат още по – привлекателни за окото, ако намерите подходящ начин за да ги осветите. Точно за тези цели  много хора се доверяват на ЛЕД  осветление, тази светлина е изключително подходяща и за открити пространства.
Като начало трябва да сте наясно как точно искате да изглежда градината ви. Помислете за стила който ще се придобие благодарение на осветлението. Важно е да подберете правилните осветителни тела. Защото различните видове, допринасят за различна атмосфера. Ако имате нужда от малко повече информация относно основните видове осветление за градината прочетете по – долу.

Осветление в градината с цел сигурност

Една основателна причина за осветление в градината в наши дни е с цел допълнителна защита. Колкото по – осветено е определено пространство, толкова по не примамливо е за грабителите. За да осветите правилно градината си и да защитите дома си поставете осветителните тела близо до оградата, като разстоянието на лампите една от друга да е по малко, използвайте силни светлини в тази част на двора. Колкото по – навътре към къщата отивате, разполагайте по – рядко и по – слабо осветление, за да не бъде ден около вашия дом, и за да не притеснявате съседите в близост, както и за да осигурите пълноценен сън и за вашето семейство. Разполагайте светлините така че да не се образуват неосветени пространства, където някой евентуално би се скрил. Ще бъде добре ако се консултирате охранителна фирма също.

Осветление в градината с цел добра видимост

Градината ви вероятно не е никак малка, и когато искате да я обиколите и да и се полюбувате през нощта ще бъде добре да е осветена за да виждате къде стъпвате. Няма да ви бъде особено приятно както си вървите по пътека да се ударите в някой клон или да се спънете в някоя керамична фигурка. За да бъде осветлението приятно и достатъчно за да освети цялата градина се доверете на малките лед лампи. Те разпръскват мека светлина в голям периметър. Изключително подходящи са за градинска осветление.

Осветление в градината с цел добавяне на акцент

Ако не притежавате градина с оцветени акценти вероятно не можете да си представите за каква гледка става дума. Само си представете един фонтан осветен с различни светлини, а до него красива мраморна статуя. Керамичните фигурки като сърнички, костенурки, таралежи осветени през нощта, карат градината ви да заприлича на приказна гора. А на вас не ви се иска да се прибирате с да стоите и да се любувате на този разкош до сутринта.

Видове осветление за градината

Най – често ползваните осветителни тела за градината са светодиодните. Пригодени са така че имате възможността да зададете време за спиране и пускане на осветлението в градината. Това е изключително удобно, особено когато се прибирате късно от работа или отсъствате от дома си.
Соларните осветителни тела са доста предпочитани поради издържливостта си и спестяването на пари. Тяхната светлина не е толкова натрапчива, напротив приятна е и предпочитана за осветяване на цялата градина.
На пазара се предлагат и осветителни тела с презареждащи се батерии. Предимството, което им се присъжда е възможността да бъдат премествани на различни места, в зависимост от вашето желание.
Нисковолтовите осветителни тела са предпочитани от някои домакинства, поради ниския разход на енергия.  

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *