Осветителните тела във всекидневната

Изборът на подходящата светлина за всекидневната не е толкова лесна задача, колкото всъщност изглежда. Мебелите, аксесоарите и декорите в стаята също не се избират лесно, но по – често те са подвластни на модните течения, и стилът е ясно изразен. Начинът по който е осветена стаята обаче е в състояние да съсипе или подчертае това излъчване. Светлината е тази която кара стаята да изглежда по един определен начин. Преди да поставите лампа върху някое шкафче помислете за светлината която ще излъчва тя. За да не се налага да местите лампите във всекидневната постоянно, поискайте съвет от професионалист или просто прочетете малко повече по въпроса.

Заобикалящата светлина

Заобикалящата светлина във всекидневната трябва да бъде мека и да не образува големи сенки. Този ефект се получава при правилно поставени осветителни тела. Обикновено лампите се поставят на тавана и това е основния източник на светлина в стаята, като лампите са покрити със стъклени глобуси или други подобни. Това не е особено удачно понежсе светлинния поток се насочва към средата на стаята, а ъглите остават в сянка, което пък от своя страна създава усещане за недовършеност. За да избегнете този ефект поставете по една малка лампа във всеки ъгъл на тавана или пода. В случай че всекидневната вие комбинирана с трапезарията, най – удачно би било ако тавана ви е окачен и светлините са разположени по цялата му дължина с възможност да избирате колко от лампите да светят.

Светлина с цел акцентиране

Този тип светлина се ползва, за да привлече вниманието върху точно определено пространство във стаята. Често осветителните тела ползвани за тази цел са ЛЕД, тъй като светлината която излъчват е подходяща за осветяване на точно определени участъци. Малки прожектори се ползват за постигане на този ефект, като се вграждат в пода или стените, в зависимост от вида на предмета който осветяват.

Осветление със специална задача

Това е типа светлина, който ви помага да свършите малко работа. Това обикновено е обработка на документи или четене. За тази цел не ползвайте нощна лампа която би осветила само страница от книгата. Това ще навреди на зрението ви. Ако четете през нощта използвайте осветление което обхваща по – голяма площ. Запомнете ако искате да четете, и това да не ви вреди, тялото ви също трябва да бъде осветено.
Светлините биват много видове, формите на осветителните тела са различни, силата на светлинни поток също. Преди да закупите осветително тяло се запознайте добре с възможностите, за да го ползвате по възможно най – добрия начин.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *