Осветителните тела в спалнята

Вашата спалня е това място от цялата къща, където се стремите да създадете приятна атмосфера само за себе си, не за вашите гости. Спалнята е лично пространство, което за предпочитане е да бъде, леко драматично, романтично, модернистично или пък малко налудничаво. Въпрос на вкус! Без значение какъв е стила на спалнята ви, трябва да сте наясно, че осветлението което сте предпочели има способността да трансформира цялата енергия на стаята настъпи ли нощта. Избирайки осветлението за детската спалня и вашата бъдете внимателни относно мястото на което поставяте лампи, както и самото им оцветяване.
Размера на стаята и точната функция която има са определящ фактор за мястото и количеството на осветителните тела, които трябва да бъдат поставени. Ако обичате да гледате телевизия в леглото с децата, лампите които евентуално ще използвате нетрябва да бъдат в близост до телевизора, и е за предпочитане да не са на тавана, а на околните стени. По възможност не много силни. Това разположение на светлините ще ви даде възможност да се насладите на филма, който гледате и няма да дразни очите директно.
Трябва да бъдете наясно с това какво настроение искате да излъчва спалнята ви. Ако сте от типа драматизъм, поставете лампа с приглушена светлина от всяка страна на леглото и рафтовете за книги. Ако държите на романтиката заложете на лампите тип свещ. Те създават много мека светлина, изключително подходяща за релаксиране. Трябва да знаете че светлината е способна да направи със стаята това, което дори мебелите не успяват.
Ако сте любител на изкуството вероятно в спалнята ви има доста картини и скулптури. Вероятно са осветени с луминисцентни лампи, но тяхната светлина е доста силна и затова ви съветваме освен тези лампи да поставите и по слаби, които няма да ви пречат за заспивате спокойно, и в същото време ще се наслаждавате на изкуството присъстващо в стаята.
Осветлението в детската стая не трябва да бъде много силно, но и не трябва да е приглушено. Малчуганите често прекатват часове играейки там. За да бъде подходяща светлината използвайте лампи със стойка, няколко по ниски поставени на нощните шкафчета и няколко по високи. Цветовете които се препоръчват за детските стаи са светли тонове. Бяло, светло зелено, светло синьо, розово, жълто. Стая с такива цветове и подходяща светлина ще накара детето да се чувства спокойно и уверено.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *