Кога е настъпил моментът за смяна на матрака

Производителите обикновено твърдят, че животът на вашия матрак трае между шест и осем години, което е една справедлива оценка. Въпреки всичко вие имате възможността да удължите този период с няколко години, при правилна експлоатация и поддръжка. Освен това от изключително значение е да сте избрали матрак, за който производителите дават максимална продължителност на живота. Това са добре познатите на всички матраци Дормео станали известни сред широката общественост, както от телевизионните реклами, така и от опита придобит след ползването им.

Смяна на матрака

Оставяйки това на страна съществуват няколко основни фактора, които определят настъпило ли е време да подмените стария матрак с нов, а нашата цел е да ви запознаем с тях, за да ви улесним в моментите на колебание.

Първо бъдете честни със себе си и си отговорете на въпроса: „Аз полагам ли необходимите грижи за матрака?“ Отговорът на въпроса се крие в следните компоненти: периодично обръщане на матрака, редовно проветряване, почистване на прах и други петна. Ако не спазвате по – горните препоръки на производителя, това автоматично скъсява живота на матрака с няколко години и няма смисъл да се чудите настъпило ли е време да го смените. Отидете в специализиран магазин и потърсете нов. Неправилната поддръжка на матрака води до деформиране, замърсяване, поява на лоша миризма и развитие на болестотворни бактерии, като не рядко те водят и до алергии.

Ако възрастта на вашия матрак е около 6 – 7 години, но смятате, че изглежда достатъчно добре и няма нужда до го подменяте, то трябва да мислите за това как се събуждате сутрин. Обикновено външния вид може да ни излъже, но чувството за отпадналост никога. В случай че сутрин се будите и все още чувствате умора, болки в мускулите, или имате главоболие, то всичко това се дължи на деформирания матрак върху който спите. От там може да си направите извода, че времето за промяна е настъпило.

Това са основните неща на които е нужно да обърнете внимание в случай че се колебаете да смените ли матрака си или да го оставите за още няколко години.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *