Карибски дом в няколко лесни стъпки

Искате ли да превърнете дома си във вила от карибски остров? Независимо дали се подготвяте за годишния си отпуск, или вече сте се върнали от ваканция с цяла торба събрани миди, ако искате да пренесете аромата на морето и красивата плажна атмосфера у дома, предлагаме ви един елегантен и лесен начин да изпълните желанието си. Дори и да не ходите на почивка това лято, можете така да ремонтирате дома си така, че дори приятелите ви ще имат усещането, че са на някой карибски плаж край морето, а не в семейния ви дом.

Най-лесно ще постигнете морския ефект с бяла и синя боя, малко конопено въже и миди. Ето как с няколко стъпки можете да преобразите дома си.

входна врата

Входната врата

Започнете от входната врата. Ако имате възможност да я боядисате в лазурно синьо, не се колебайте да го направите. Рамката боядисайте в искрящо бяло, а стените в по-убит тон на бялото. Тъкана черга от коноп е перфектно решение, а ако имате възможност да сложите чан вместо звънец и да го декорирате с миди, би било направо перфектно.

саксии

Преобразете старите саксии

Независимо дали става въпрос за обикновена кофичка от кисело мляко или саксия, в която сте поставили цветята, увийте ги в бяло конопено въже и те ще променян вида си веднага. Намажете кутията с лепило отвътре, за да се задържи конопеното въже и сте готови.

маса

Направете си мини масичка

Стара гума от колата, плоска кръгла дъска и няколко винта могат да ви осигурят прекрасна масичка за кафе. Закрепете дъската върху гумата и започнете да навивате конопеното въже отгоре като предварително сте намазали дъската с лепило. Увийте цялата гума с конопено въже и сте готови. Имате прекрасна маса за следобедно кафе, или просто декорация в стаята.

завеси

Превърнете завесите в корабни платна

Вместо класическите панделки и ленти, завържете завесите с конопено въже и ще придадете морска атмосфера на дома си.  А ако имате възможност да поставите сини завеси, ефектът ще е още по-силен.

кухня

Рафтовете в кухнята

Следващият трик е прекрасен начин да пресъздадете морска атмосфера в кухнята, а и просто да спестите малко място по оригинален начин. Ако нямате достатъчно пространство, направете си висящи рафтове. Всичко, от което се нуждаете са няколко дъски боядисани в бяло. Пробийте ги от двете страни, прекарайте конопеното въже през тях и можете да ги разположите, където прецените.

тераса

Карибска тераса

Ако искате буквално да прехвърлите терасата си на Карибите, не се нуждаете от много усилия. Масичката от коноп, два стари дървени стола, които да пребоядисате в синьо и няколко декоративни свещника с черупки ще направят чудеса за вас.

свещи

Морски свещи
Нищо не прави летните нощи по-приятни от морските свещи. Изберете бели или сини свещи с морски аромат. Поставете ги в стари, стъклени чаши от дебело стъкло и навийте около тях малко коноп. Декорирайте с канап и миди, или морски звезди и сте готови.
кърпи

Поставката за кърпи

В банята наистина можете да постигнете идеалната морска атмосфера и то с лекота. Добавете във ваната ароматна морска сол, а наоколо декорирайте в карибски стил. Не забравяйте и поставката за кърпи. Достатъчно е да сплетете конопеното въже на венец, закрепете го с канап и стойка към стената и ще имате идеалната поставка за кърпи.

огледало

Морско огледало

Искате ли всеки път, когато погледнете огледалото да се чувствате като на плажа? Никакъв проблем. Покрийте рамката с няколко реда коноп, малко мидени черупки отгоре и ще имате вълшебно огледало, което да ви напомня за морето всеки път, когато погледнете към него.

море маса

Морска атмосфера на масата

За идеалната морска атмосфера от Карибите не е достатъчно да похапвате само миди и да сложите няколко свещи. Масата също трябва да има специална атмосфера. Вместо памучна покривка поставете покривка от коноп, синьо-бели кърпи и ги вържете с коноп. Разхвърлете няколко черупки за украса на масата и използвайте синьо-бели чинии. Така ще имате разкошна атмосфера, сякаш сте на плажа. Перфектно нали?

Съвет: Ако нямате време да се занимавате сами с декорирането на дома си, или планирате да направите цялостна реконструкция на жилището, обърнете се към професионална фирма, сертифицирана по стандарт BS OHSAS 18001. Така ще бъдете сигурни, че реновирането на дома ви се извършва съобразно всички изисквания за безопасност по време на работа, а също и в качеството на извършените услуги.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *