Как да се подготвим за преместване

Всеки един човек, в определен етап от живота си променя местожителството си. Това е период, който обикновено се свързва с ново начало. За да отворите новата страница, трябва да отделите доста време за да организирате всичко свързано с преместването. Самия процес не е никак лек, особено ако притежавате много вещи. Но все пак за всеки проблем има решение. За да разберете по какъв начин да се справите с всичко това, прочетете нашите съвети. Надяваме се, че ще ви бъдем полезни.
Подготовка
Първото и най – важно нещо, което се изисква от вас, е да намерите надеждна фирма предлагаща транспортни услуги и квалифицирани хамали.
Използвайте преместването, като повод за основно почистване. Направете гаражна разпродажба, подарете ненужните вещи на приятел, който би ги ползвал, или оставете всичко в оказион. Това ще направи самото ви преместване по – евтино, вместо да дадете ще получите пари в брой, освен това няма да си губите времето с опаковането на вехтории.
Със сигурност сте запознати с какво пространството ще разполагате в новия си дом, вероятно имате и снимки. Ако е така, предварително решете къде ще поставяте мебелите.По този начин ще се отървете от паниката, която ви ви обзела стоейки в средата на стая пълна с кашони, чудейки се от къде да я захванете.
Огледайте кашоните внимателно, ако имат метални части по повърхността ги отстранете, за да се предпазите от евентуални неприятности свързани с надраскване на подовата настилка.
За да не понасяте целия товар сам на плещите си, помолете децата за помощ, те със сигурно ще се забавляват опаковайки дребните предмети. Дори ги помолете да залепят бележки на всеки кашон, за да знаете с какво е пълен.
Ако разполагате с техника която трябва да бъде деинсталирана, подгответе книжката с упътвания, за да бъде подръка на работниците при възникнали трудности.
Опаковане
Опаковането понякога може да бъде изключително скучно, или пък изнервящо занимание. Когато пълните кашоните, съобразявайте тежестта, за да избегнете евентуално пропадане или разкъсване на хартията. Колкото и да е твърд един кашон, не забравяйте, че не е направен от стомана.
Никога не отлагайте опаковането на багажа! Имате ли дори малко свободно време го отделете за опаковане. Дори не може да си представите, колко много нерви ще си спестите, ако всичко е готово за пренасяне ден , два преди точната дата.
Сувенири, кристални или стъклени чаши, крехки предмети като цяло не опаковайте с вестници. Защо ли ? Защото след като увиете една чаша например с вестник, след като го махнете ще забележите, че надписите са се отпечатали на стъклото. От което следва, че ще миете чаши, чинии и какво ли още не, още веднъж.
Поставете бележка на всеки кашон на която пише, за коя стая е той и какво съдържа. При опаковането това ще ви отнеме 5, 10 мин. но при разопаковането ще спестите часове.
Преместването
Много по – лесно е да бъде почистен домът ви преди да вкарате всички мебели вътре. Ако нямате възможността да го направите наемете фирма за почистване, която да свърши това вместо вас няколко часа преди мебелите да пристигнат.
Когато хамалите започнат да разтоварват ги помолете да поставят кашоните близо до стените във всяка стая за която са предназначени. Така ще ви бъде много по – удобно да разопаковате.
Ако сте доволни от фирмата за хамаски услуги не пропускайте да запазите телефонния им номер. Ако забележите че има повреда при някой предмет не се колебайте, отбележете го.
След преместването
Оставете всички електроуреди да добият стайна температура, и ги включвайте след това. В противен случай е възможна повреда.
Чувствате се така сякаш мразите новия си дом? Всъщност не го мразите, просто цялото това преместване е изсмукало цялата ви енергия. Починете си няколко дни. Обърнете внимание на децата, те със сигурност преживяват този период по свой собствен начин. Ако новата ви адресна регистрация не е на стотици километри от старата, поканете приятели на гости, така ще се почувствате още по – добре.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *