Как да преместим гардероб по стъпала

Преместването на тежки мебели като гардероб или голям скрин  е доста трудна задача, която изисква допълнителни умения, ако трасето по което трябва да се придвижи е с препятствия. Под препятствия имаме предвид стъпала. Трябва внимателно да опаковате, и повдигнете гардероба си за да избегнете евентуални повреди при мебелите, а и да предпазите себе си.
За да започнете безопасно преместване, винаги изпразвайте гардероба от съдържанието му, и използвайте правилна техника. Ако имате съмнение относно вашите способности извикайте приятел, който може да ви помогне или най – добре се доверете на професионални хамалски услуги от Лено Бързо. Това би било най – доброто решение за вас и вашите мебели.

Важно!

Първо се уверете че всички чекмеджета са празни, завържете вратичките една за друга така че да е невъзможно отварянето им. Ще бъде доста неприятно ако качвайки се нагоре по стълбите внезапно някоя от вратичките се отвори и ви удари. Помислете за това предварително. Това което предварително може да направите за да предпазите шкафа от надиране, е да опаковате с твърда хартия поне ъглите. Понеже това са местата които е най – вероятно да бъдат засегнати.
Ако гардероба, който ще местите е с огледало предварително го демонтирайте също за да осигурите своята безопасност или на хората които ви помагат. Освен това внимавайте да не увредите самото огледало.
Не е удачно да се опитвате да преместите цял гардероб с платформена количка. В повечето случаи те са с малки размери направени за телевизори, перални, хладилници и т.н. Ако все пак намерите подходяща количка с подходящи размери бъдете изключително внимателни при изкачването на стъпалата, за да не се подхлъзнете или да не се изплъзне премествания предмет. Никога не предприемайте преместването когато сте сами. Дори и с платформена количка помощ винаги ще ви бъде необходима.
Ако гардероба ви има допълнително монтирани приставки се погрижете да бъдат предварително демонтирани.
Внимавайте със стените при изкачването на стъпалата, за да не забиете някой ъгъл в тях.
Осигурете си гумени ръкавици ако ще носите части от гардероба на ръце, това няма да ви позволи изпотяване и хлъзгане на ръцете.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *