Как да направите аквариума в къщи още по – красив?

„Обзавеждането“ на аквариума е важен процес при създаване на приятна обстановка в дома. Правилното оборудване включва поставянето на различни компоненти, като растения и декорации, които в същото време са безопасни за рибките обитаващи водния резервоар. За да създадете едно вълшебно водно царство следвайте инструкциите на специалист, които гласят следното:

Първо: знайте, че чакълът е от съществено значение, ако имате намерение да отглеждате истински растения в аквариума. Той спомага за вкореняването им и за естествената филтрация на водата. Продава се в различни размери и разфасовки, изберете според размера на водния резервоар.
Второ: растенията, които може да използвате, за да създадете приятен външен вид на аквариума могат да бъдат изкуствени или естествени. Изкуствените разбира се, се поддържат много по – лесно, измиват се и се поставят отново. Докато естествените изискват специални грижи, но за сметка на това благодарение на тях ще създадете здравословна среда за обитателите.
Трето: след поставяне на растенията преценете дали сте оставили достатъчно място за рибките. За да живеят дълго и за да могат да достигнат естествените си размери те имат нужда от пространство.
Четвърто: за да изглежда аквариумът ви наистина зашеметяващо погледнат от страни не трябва да забелязвате до къде е пълен. Или по скоро трябва да изглежда така, сякаш няма вода вътре. Това ще постигнете чрез поставяне на цветна лентичка по ръба на аквариума с широчина 1, 5 до 2, 0 см.
Пето: изборът на осветление в аквариума изцяло зависи от вида на растенията, които възнамерявате да отглеждате в него. Изкуствените растения, както сами се досещате нямат нужда от допълнително светлина и дневната би била достатъчна. Докато естествените имат нужда от по – голямо количество, за да растат. Специални флуоресцентни лампи са предназначени за ползване в такива случаи.
Шесто: поставянето на късове скали или големи камъни е важно за някои от рибките. Те обичат да се крият и гонят около тях. Освен това ще създадете подобие на морско дъно, което ще бъде изключително попадение за интериора в дома ви.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *