Как да изберем най-подходящите бебешки дрехи

Изборът на подходящо облекло и обувки за бебето е важна част от грижите, които ежедневно полагаме за най-малкия член на семейството. И независимо какви модели и материи сме харесали в магазина, трябва да знаем някои неща при покупката им, за да се чувства нашето бебе удобно и уютно в тях.

Да са подходящи за сезона

 

Изборът на бебешки дрешки подходящи за сезона не е никак лесен. Те трябва да бъдат удобни и практични, а също така и да не дразнят кожата. Изборът на облекло зависи от сезона. За пролетта и лятото най-подходящи са памучни дрехи без ръкави, памучни бодита, памучни жилетки и задължително шапки. Никога не извеждайте бебето без шапка навън, особено през летните месеци. Най-практични за вкъщи са ританките с долно закопчаване, блузките с копчета и разбира се долните ританки със затворени крачоли. С тях бебето ще може спокойно да си играе и да се движи навсякъде, без да изпитва дискомфорт.
През есента и зимата отново заложете на ританки, но от дебел памучен плат и слагайте бодита с дълги ръкави. Избягвайте вълнените дрехи, тъй като бебешката кожа е чувствителна и лесно може да се раздразни.

Размери

Взимайте по-голям размер бебешки дрехи, които да дават свобода на движение на бебето. Освен това се постарайте дрехите да са затворени около кръста на бебето, за да не се оголва. Най-подходящи са ританките и бодитата, които се закопчават между краката и са практични за смяна на памперсите. Постарайте се дрехите да са 100% памук, тъй като той е най-щадящ спрямо бебешката кожа.

Изборът на обувки

При избора на обувки на бебето бъдете особено внимателни. Стъпалото на детето тепърва се оформя и дори изборът на чорапи трябва да се прави внимателно. Те не трябва да стягат бебешките крачета, а също така да не са и твърде широки.

Има няколко прости правила при избора на обувки за бебето

1. Обувки за деца на 6-8 месеца. По принцип в този период децата нямат нужда да носят обувки, но ако искате да му купите, те трябва да са меки и с лека подметка, защото бебето не върви и добре и краката му трябва да са свободни. При избора на обувки за вкъщи, изберете чехли, или оставете детето да върви босо, за да може краката му да се развиват нормално, а не стегнати от обувките.
2. При децата над 8 месеца е препоръчително да избирате  стабилни обувки, тъй като малчуганите вече се учат да ходят и трябва да стъпват стабилно. Купувайте обувки, които са от по-твърда кожа и са съобразени с формата и размера на бебешкото краче. Ако детето ви вече ходи, оставете го да се тича босо у дома. Така най-сигурно ще му укрепнат мускулите на краката.

Не забравяйте:

  • Бебешките обувки трябва да имат гъвкави подметки, за да осигуряват комфорт при ходене.
  • Задължително трябва да са леки, за да не уморяват детското краче.
  • Избирайте леки и естествени материи–плат или кожа. Изкуствените могат да предизвикат изпотяване и дори алергии.
  • Вътрешността на обувките трябва да е мека, от естествена кожа и да гарантира стабилност на обувките.
  • Купувайте удобни и стабилни обувки, а не по-голям размер, тъй като кракът му расте. Детето трябва да стъпва спокойно и сигурно, а не да се препъва.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Бимби каза:

    Здравейте! Статията Ви ми беше изключително полезна. Подбрали сте много добре информацията! Поздравления! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *