Интериорният дизайн в черно и бяло – стилен избор с непреходна красота

zona-razgovori

Черният и белият цвят могат да съществуват във вечна хармония, особено в интериора на дома.

Макар и силно контрастни те взаимно се допълват. Каквато и да е актуалната тенденция, класическото излъчване си остава верен съюзник при създаването на неповторим интериорен дизайн с тази цветова комбинация.

5 предимства на черно-белите тонове в обзавеждането:

  • Елегантност
  • Изисканост
  • Семпло, но шик
  • Лесно постижим баланс и хармонични пропорции
  • Перфектна основа за ексцентрични решения

Вариантите за интериорен дизайн в черно и бяло са много различни. Те зависят изцяло от вкуса и предпочитанията Ви.

Бихте могли да заложите предимно на бялото, ако сте любители на по-светлата гама, а черното да се съдържа в дребни детайли, или само в текстилни акценти. Може и да сте по-дръзки – да изберете черния цвят за преобладаващ в дома Ви, а бялото да се среща в минимално количество за контраст.

Абсолютно неутрална в същността си черно-бялата комбинация е прекрасен фон за акценти в основните, силни цветове – ярко жълто, червено, зелено и синьо. Ако сте склонни към авангардни идеи, развихрете смело въображението си, като включите още свежи, допълващи цветове – лилаво, циклама, оранж и други. Те може да са под формата само на един стол, маса, дамаска на меката мебел или акцентна табуретка. Не е необходимо да ги въвеждате цялостно в изпълнението, а да откриете индивидуалното им място, за да изпъкнат с характера си.

За по-консервативно настроените собственици на имоти, които за нищо на света не биха избрали черно-белия интериор, защото им се струва прекалено натрапчив, има и друго решение. Използвайте черно-бели фотографии или абстрактни рисунки в рамки на стените. Може би тапет с такива елементи на една от стените в жилището или дизайнерски килим в центъра на стаята. Така едновременно ще покажете изтънченост, но и ще запазите усещането си за личен комфорт.

Черното и бялото в детската стая

Ако сте се запитали, дали е удачно, може би не сте готови на такава стъпка. Но ако нямате и грам съмнение, ще се убедите, че хрумването Ви може да превърне стаята за детето в съвършено произведение на изкуството. Разбира се, не бива да пропускате типичния детски реквизит – кошове за играчки, образи на герои, палатки за самостоятелни занимания. Съобразете моделите, тъканите, цветовете и по какъв начин да присъстват те, за да избегнете прекалената строгост и лукс в помещението. Нека витае дух на свобода, творчество и уют за непрекъснато променящите се нужди на растящото човече.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *