Хотелско обзавеждане – как да изберем идеалните мебели?

Интериорът и добрата атмосфера в един хотел са изключително важни за неговия имидж. Не е достатъчно да се намирате сред красива природа, или близо до плажа, за да привлечете гости в хотела си. Качественото обслужване е безценно, но в никакъв случай няма да ви спаси от провал, ако гостите не се чувстват удобно в хотелските стаи.


Ето няколко препоръки, преди да пристъпите към избора на мебели за хотела. Ако имате малък, бутиков, хотел впечатлете с уникален стил. Предложете на гостите си уникалност, каквато няма да получат другаде и те ще се върнат отново.

Заложете на разнообразието 

Някои от най-популярните хотели на запад предлагат на гостите си уникалност. Всяка стая е декорирана в различен стил. Стая в стил „Барок“, „Рококо“, „Ампир“ или в класически стил, ще накара гостите ви да ахнат. Особено ако настанявате редовните си посетители всеки път в различна стая с различен интериор.

Качеството заслужава всяка цена 

За да впечатлите гостите на хотела си не е достатъчно да изберете атрактивни мебели. Обърнете внимание на качеството. Изработката на мебели може да ви изглежда по-евтина, когато става дума за МДФ или ПДЧ, но истината е, че по-евтиното винаги излиза по-скъпо.

МДФ и ПДЧ плоскостите са си чисто и просто пресовани дървесни частици, покрити с фурнир. Но първо те са третирани с формалдехидни смоли, които са опасни за здравето повече или по-малко. И второ – не са особено издръжливи на влага, което ги прави особено непрактични за хотели край плажа При неправилно поддържане не могат да издържат дори 5 години, а скоро след това се разпадат.

Резултат:Ако заложите на подобни мебели, или ще ви се наложи доста често да ги сменяте, което ще оскъпи бюджета ви. Освен това няма нищо по-неприятно за един гост на хотела, да спи на счупено легло по време на ваканцията си. Това е сигурен начин да отблъснете клиентите си, независимо колко са ниски цените при вас.

Съвет:Изберете мебели от масивно дърво, които не само ще гарантират, че разполагате с качествени продукти, но и са солидни, стабилни и дълготрайни. Не се влияят толкова силно от атмосферните влияния и са изключително красиви. Мебелите от масив са за предпочитане.

Идеални за бутиков хотел и не само, са и спалните от масив. Мебелите изработени от череша ще се откроят перфектно на тъмен или светъл фон в интериора. За да получите качество, не правете компромис с цената на избрания от вас модел. Мебелите от масив са най-доброто, което си струва да изберете като мебели в дългосрочен план.

Специални предложения 

Успехът на един хотел се влияе и от възможността да изненадате гостите си със специални апартаменти. Младоженски апартамент, президентски апартамент или някоя по-специално обзаведена част от хотела ви, която да впечатли клиентите, заслужава повече инвестиции от ваша страна.

За младоженските апартаменти заложете на мебели в романтичен стил. Спалня в класически стил в бяло или нежно розово. Легло с кралски размери от масив и тапицирано с кожа са идеални за новобрачна двойка. Тоалетка в стил Луи XIV със сигурност ще ги впечатли още повече. Подобни модели, както и богато разнообразие на обзавеждане може да откриете при мебели от масив Еврика.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *