10 точкова скала за комфорт в леглото

Нашата скала за комфорт в леглото е предназначена за тези от вас, на които им предстои да вземат решение при покупката на матрак. Имайте предвид, че тази скала не е направена, за да подкрепя или рекламира някои от известните марки матраци добре познати на всички нас от телевизионните реклами.

Magniflex, Dormeo и много други имена са широко разпространени в обществото и вероятно има защо. Но нашата цел или по – точно целта на скалата за комфорт е друга, а именно да ви насочи към правилния избор на матрак не воден от известността на бранда, а от специфичните качества на продукта.


Твърди матраци
Матраците с рейтинг 1 са тези, които ще ви накарат да се чувствате така сякаш спите на мокета в хола. А до какво води това? Болки в гърба, раменете, мускулите, отпадналост, разбира се безсънна нощ, и още много много други неприятни изживявания. Извод: никога не купувайте твърд матрак!
Матраци с умерена твърдост
Този вид матраци в нашата скала са обозначени с рейтинг от 2 до 4. Това най – общо означава, че не са предпочитани от мнозинството, но отговарят на индивидуалните предпочитания или на лекарските предписания за известна част от хората.
Златната среда при матраците
Матраците от златната среда са с рейтинг между 4 и 6, което автоматично ги прави едни от най – добрите. Те осигуряват на тялото необходимата опра през нощта, като поддържат всички опорни точки – бедра, таз рамене. Това са матраците осигуряващи максимален комфорт и спокоен сън. Предпочитат се от хора в различни възрастови групи.
Меки матраци
Рейтинг: между 7 и 9 според нашата скала. Отличават се с особено мека повърхност, която на пръв поглед е доста примамлива, но не до толкова ако ви се налага да спите върху нея. Недостатъците на тези матраци е, че не могат да осигурят необходимата опра на тялото през нощта. Затоплят се прекалено бързо и създават усещане за прекомерно висока температура в стаята.
Пухкави матраци
По нашата скала рейтинга на този вид матраци е 10. Като малки всички ние вероятно сме си представяли как спим върху някои пухкав облак, но в действителност прекарването дори на една нощ върху супер мек матрак може да се превърне в кошмарно изживяване. Никаква опора, непрестанно чувство за „потъване“ и неспособност за напълно отпускане на тялото.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *