Да преобразим скучната градинска ограда — съвети и идеи

Лято е, а в разгара на сезона ще прекарваме все повече време навън. Децата също обичат да играят на открито, но скучната градинска ограда едва ли ще ги вдъхнови за нови приключения. Ако ви е омръзнало да гледате еднообразния дизайн на огражденията, ето няколко интересни съвета, как със собствени усилия да преобразите визията им.

Нарисувайте лятото

декор на задна градинска ограда

Ако не ви притеснява, че ще имате цветна ограда в двора си, дайте смело четки и бои на малчуганите и ги оставете да рисуват. Или пуснете на свобода вашето собствено въображение и изрисувайте различни цветни картини по нея. Превърнете я в цветно петно, което да завършва вашата собствена градина. Това ще зарадва не само приятелите ви, но и децата.

Стена на славата

градинска декорация
Направете си стена на славата. Преровете тавана и открийте стари вещи, които не ползвате в момента и няма да използвате и в бъдеще. Превърнете ги в красиви висящи саксии или декоративни елементи, които да закрепите върху оградата. Може да са стари гумени ботуши от вашето детство, чаши, които да превърнете в саксии, счупено колело, което може да украсите с цветя и да използвате за поставка на саксии, или различни стари украси от дома, които нямате намерение да използвате повече и може да превърнете в забавни арт инсталации.

Висящите градини на Семирамида

градинска ограда украса (2)

А защо да не превърнете оградата си в своеобразна висяща градина. Може да използвате за целта висящи растения в саксии, които да прикрепите към горната част на оградата. Розови храсти, хризантеми, лози и други увивни растения също могат да ви послужат, за да постигнете ефекта на висяща градина. Красиво, ефектно, а освен това ще скрие и всякакви недостатъци по оградата ви.

Домашен водопад

градинска ограда с водопад

Реализирането на тази идея може да се случи по два начина — като направите алпинеум в някой ъгъл и изградите изкуствен водопад с езеро, или си купите водна стена, която може да разположите по височина или ширина на цялата ограда. Ако нямате много свободно място, най-добре е да се спрете на втория вариант — водата в двора ви не само ще ви носи прохлада през лятото, но и ще освежава въздуха, а да не говорим и за успокояващия ефект, който създава. При избора на водна стена — водопад обаче е желателно да вземете система със слънчева батерия, за да не харчите допълнително ток. И също така е най-добре водопада да може да се инсталира не само отвън, но и вътре. Така ще може да му се радвате дори през зимата, на закрито.

3D фигурки и кът за почивка

декор за градина и стена

Ето още един страхотен начин да преобразите оградата си. Създайте си кът за почивка и го украсете с 3D стикери. Може да добавите пеперуди, пчели, птици, цветя, рамки за прозорци с декоративни елементи в тях и какво ли още не. Възможностите са безкрайни. А за още интересни идеи вижте снимките по-долу.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *