Чудати домове: Най-странните фасади на къщи, които сте виждали

По света има наистина необикновени домове, но понякога архитектурния гений успява да надмине всички очаквания. Затова днес ще ви покажем група чудати домове, които са наистина невероятни

Къщата от Есекс

къща в есекс

Построена в едно малко селце, в Есекс, Англия, къщата първоначално е замислена като ексцентричен експеримент на художника Грейсън Пери, който си партнира с местно архитектурно студио. Фасадата е покрита с триъгълни плочки в бяло и зелено, а островърхия покрив е покрит със златни плочи. Върховете на покривите са абстрактни фигури като яйце, куб, фигура и слънце. А отвътре е още по-невероятна.

 

Най-странния хотел в Братислава

хотел Братислава

Ако попаднете на това място може и да решите, че сте се озовали наистина в някакво друго време. Всъщност хотелът не е истински, а проект за рециклиране и използване на стари сгради. Той съчетава в себе си идеята за супермаркет, хотел, кино и още няколко индустриални обекта,. Кано всичко това е покрито с различни табели и странни декоративни елементи. Със сигурност едно доста необичайно място за живеене. Особено предвид факта, че се разполага и в бивша фабрика.

Гръцката къща в Торонто

Гръцка къща
Ако случайно попаднете на Шоу стрийт 1016 не пропускайте да видите гръцката къща. Тя се е превърнала в истинска атракция за всички в квартала. С каменните парапети и различни мраморни статуи и декорации в гръцки стил, тя наистина се откроява сред множеството.

Предната фасада е еклектична смесица от гръцки и римски стил, в комбинация с някои по-късни стилове. Създадена е преди 30 години от основателя на местния гръцки ресторант патер Парашо. И всяка година той добавя по някакъв допълнителен елемент. Туристи и местни жители са изненадани от колони във формата на коне, глинени вази в гръцки стил и поставки за цветя върху масивни колони. И тъй като това не е достатъчно няколко скулптури сред коти и една на Атина също красят жилището.

Къщата за кукли в Лесливил

къща за кукли торонто

Отново в Канада, Онтарио, има един дом, който определено е с необикновена фасада. Става дума за къщата за кукли в Лесливил, на Бертмоунт авеню. Най-смущаващото в нея е, че фасадата е покрита с фигурки и кукли, както и с плюшени играчки. Странното е, че колекцията расте и се променя. А защо собствениците са решили така да декорират имота си остава загадка. Но мястото със сигурност е истинска атракция.

Странната вила във Виетнам

странната вила във Виетнам
Тази къща прилича излязла от някоя страна приказка. Всъщност е създадена от дъщерята на съветника на Хо Ши Мин. Мадам Ханг Нга създава вилата „Лудата къща”, за да изрази своя интерес към изкуството и архитектурата. Изработена изцяло от бетон и дърво, къщата днес е ресторант, рецепция за френски хотел, а също така и едно от най-лудите места, които можете да видите във Виетнам. И отвътре е също толкова необикновена, както и отвън.

 

Къщата с обувката в Южна Африка

къщата в Африка
Да живееш буквално в обувките си се оказало сбъдната мечта за художника и хотелиер Рон ван Зил. Той построява къщата през 1990 година за съпругата си Ивон. Интересното е, че странната къща е само част от цял комплекс с подобни жилища. Имотът включва още осем хижи за гости, къмпинг, ресторант, басейн и бар. А къщата – обувка е като музей на обувката — дори отвътре изглежда доста като спортна обувка.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *