Сглобяеми къщи — 5 причини, защо си струва да ги изберете

В последно време настъпва модата на сглобяемите къщи — леки конструкции, които изглеждат лесни за пренасяне и доста по-изгодни, спрямо традиционните жилища. Затова, ако не искате да влагате цяло състояние в малък апартамент, или да се занимавате с дългосрочен строеж на къща от тухли и бетон, спокойно може да предпочетете сглобяема къща. А ето и 5 причини, защо си струва да се спрете на тях.

Дизайн на сглобяема къща (6)

1. Екологични

Сглобяемите къщи са няколко вида, но най-често са изработени от дърво или дървени панели. Това ги прави по-евтини, а също така и по-щадящи околната среда. Обичайно става дума за къщи, чиято основа е бетонен фундамент, а нагоре се изграждат с изцяло безопасни за околната среда материали. А и стават готови сравнително бързо. — още една причина да ги предпочетете — дори в градска среда.

Дизайн на сглобяема къща (1)

2. Строят се бързо

Ако си търсите ново жилище и решите да инвестирате в апартамент „на зелено”, ще ви се наложи да чакате най-малко година и половина, преди да се нанесете в него. За сравнение — изграждането на готова къща с почти всички основни системи като ВиК инсталация, отопление, осветление, изолация и електрическа система, отнема между 25 и 30 дни средно. В зависимост от размерите и типа на къщата, може да отнеме и по-малко време.

Дизайн на сглобяема къща (2)

3. По-евтини са

Цените на къщите стартират от 25 — 30 000 и могат да стигнат до 50 — 100 000 лв. С тази разлика, че застроената площ вече не е 15 — 45 кв метра застроена площ, а може да достигне до 100 — 200 квадрата. Освен това разполагате и с открита зелена площ, което прави жилищата още по-приятни. А качеството е почти идентично с това на новите многофамилни жилищни сгради.

Дизайн на сглобяема къща (4)

 

4. Може да ги преместите навсякъде

Някои от къщите са преносими и могат да бъдат транспортирани от едно място на друго, без никакви проблеми. Други могат да бъдат построени върху бетонен фундамент и няма нужда да бъдат местени. Освен това конструкциите са така изградени, че вътре са с изолация, прозорци, вътрешна и външна канализация и всички други удобства.

Най-голямото им предимство е, че са леки, но в същото време устойчиви на всякакви природни стихии. Което ги прави много предпочитани в различни райони. Друго тяхно предимство е дървесината, която е здрава и добре импрегнирана, което гарантира, че поне 50 години къщата ще издържи. Да не говорим, че по отношение на архитектурния им дизайн и площта на къщите нямате никакви ограничения.  И може да проявите цялата си фантазия при тяхното изграждане.

преместваема къща

Огромно преимущество на тези домове е, че те могат да се построят, както в градска, така и в извънградска среда. Необходимо ви е само парче земя и може да преместите вашия дом, където пожелаете.

сглобяем дом

5. Устойчиви са

Гарантираната продължителност на живота на тези домове е около 50 години според производителите. Но при правилно съхранение и поддържане на дома, къщите могат да оцелеят до 100 и повече години. Всичко зависи от дървесния материал, спецификите на конструкцията, както и вида дърво, от който са изградени панелите. Също така, освен дървени къщи, вече може да избирате и между къщи с гипс — циментови панели, гипс фазерни панели и други. А тяхната устойчивост е дори повече от 50 години. И това ги прави идеални за използване за сглобяем дом. А със съвременните разнообразни облицовки, домът ви по нищо няма да се различава от изградените от тухла и бетон. Единствената разлика ще бъде в цената.

Дизайн на сглобяема къща (7)

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *