Покупка на халат онлайн – за какво трябва да внимаваме?

Покупката на халат онлайн изглежда като всяка друга – избирате модела, избирате цвета, натискате „Поръчай” и чакате доставка.

Невинаги обаче доставения артикул отговаря на описанието на снимката. И за да не се окажете излъгани в очакванията си, добре е да внимавате за следните особености.

Покупка на халати онлайн

1. Кройка на халата

На снимката той изглежда страхотно върху модела, но когато го облечете установявате, че дори не ви става.

Когато купувате халати онлайн, обърнете внимание на кройката. Вталените модели е много вероятно да не ви станат, както и правите модели. Удобният халат е с леко разкроена кройка от гърдите надолу, за да обгръща тялото и да попива влагата по-добре. Купувайте модели с А — образна  кройка, а не прав модел или вталени в кръста. На манекена може да изглеждат много добре, но е важно и вие да се чувствате удобно в тях.

2. Материя

Пухкавите халати от плюш са перфектни за сън, за носене над дрехите през зимата, или просто като защитно облекло, докато готвите на детето на път за работа. Но са крайно непрактични за баня.

След като се намокрят, те остават влажни за много дълго време, без да предпазват от студа и влагата. С други думи — чудесни за сън и за през деня, но не и за баня.

Ако ви трябва халат за баня, заложете на хавлиена памучна материя, която попива бързо и е достатъчно плътна, за да не изпитвате усещане за студ или влага

Сатенените халати са подходящи за лятото или за сън, но не и за баня. Затова е по-добре да се откажете от тях, ако си търсите халат за баня

Халат за зимата и халат за лятото – има ли разлика?

Всъщност да.

Ако искате да ползвате домашен халат, който да ползвате преди сън или при сутрешните си задължения в кухнята, добре е да имате предвид някои неща.

По-дебелите и плътни материи пазят по-топло и са подходящи за зимата. Те задържат топлината на тялото, пазят от студа и са удобни за носене. Освен това са идеални за студеното време, или за вечер пред камината.

По-тънките халати са подходящи за летния сезон. Избирайте модели, които са от по-фина материя, за да позволят на тялото ви да диша. Моделът е страхотен за пролетта и лятото, когато искате да се чувствате комфортно, но и да запазите дрехите си чисти.

Същото се отнася и при избора на халат за баня. Може да изберете повече от един модел, като се съобразите със сезоните, в които ще ги носите.

Поддържане на халатите по-дълго

Купувайте модели халати, които са безцветни или в светли цветове. Особено, ако сте се спрели на неособено надежден производител от Китай. Другият вариант е да се доверите на реномирани онлайн магазини, за които е сигурно, че предлагат качествени продукти, макар и на по-високи цени.

И накрая, но не последно място – перете халатите отделно от останалото пране. Така те ще се запазят по-дълго и няма опасност да се боядисат от други дрехи. Използвайте мек перилен препарат, а ако халатът е бял, може да добавите и малко сода за омекотяване на водата.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *