Начало / Съветник / Грижа за бебешките дрехи – как да ги поддържаме?

Грижа за бебешките дрехи – как да ги поддържаме?

Поддържането на бебешките дрешки далеч не е като грижата за нормалното пране. Чувствителната бебешка кожа има нужда от специални грижи. Третирането на дрехите започва от избора на перилен препарат, през съхранението им в отделен кош, до пране, простиране и сушене. Важно е да се грижите за бебешките правилно, за да не предизвикат обриви по бебешката кожа.

грижа за бебешките дрехи

За да изперете правилно дрехите на бебетата, трябва да бъдете много внимателни. Дрехите на бебетата изисква често и щателно пране, за да се предпази бебето от мръсотията, но същевременно трябва да се грижите и за средствата, с които перете дрехите, така че да не вредят.

Най-добре е да избягвате всякакви омекотители и да изберете бебешки прах за пране. Внимателно прочетете инструкциите при избора на прах. По-добре да вземете препарат без парфюми, алкохоли и други вещества, които дразнят кожата.

А преди да започнете да перете, ето на какво трябва да обърнете внимание:

  1.     Прочетете инструкциите за пране на конкретните материи, от които е изработена дрехата. Ако материята е от памук, проверете градусите, на които може да се пере, защото някои видове дрехи се свиват.
  2.     Изперете дрехата с особено деликатен препарат без мирис, за да избегнете алергични реакции, или раздразненията на бебешката кожа.
  3.     Ако сте купили нови дрехи за вашето бебе, задължително е първо да ги изперете. Добре е да направите същото и с други дрехи или аксесоари. Първо ги почистете, преди да започнете да го използвате, за да отстраните праха и евентуално, ако са третирани с някакъв препарат, да се освободите и от него.
  4.     Купете достатъчно дрехи, за да можете да преобличате бебето няколко пъти на ден. Това ще ви спести и други разходи, тъй като тогава не трябва да перете прекалено често. Другият вариант е да купувате по-малко дрехи, но да перете по-често.
  5.     Всяко петно от храна и от други примеси първо отстранете. За да го почистите, най-добре ще е да го поставите на равна повърхност с влажна кърпа под него. Върху петното поставете течен препарат за петна и оставете да престои известно време. След това почистете цялата дреха със същия препарат.
  6.     Упоритите петна можете да премахнете с паста, която да направите от вода и препарат на прах срещу петна. Оставете пастата да престои върху петното една нощ, а след това изперете дрехите с почистващ препарат.

И накрая—независимо дали предпочитате да пазарувате нови дрешки, или да перете по-често, най-добре е да изберете памучна, еластична материя, която не се отпуска или свива лесно.

Добре е да заложите на сигурни и надеждни производители, които гарантират качеството на своите дрехи. Можете откриете подходящи модели в онлайн магазин http://funkykids.bg. Облеклата, които се предлагат тук, са внос от Англия и отговарят на изискванията за безопасност и качество на ЕС.

Предимствата на онлайн магазина са, че той е с дългогодишна история, а освен това и отлична репутация. Не забравяйте, че при избора на бебешки дрешки, трябва да можете и да ги върнете в случай на проблем, а тук получавате 30—дневен период, през който можете да направите това.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*