Начало / Съветник

Съветник

Стъклотекстилни тапети – практична иновация, или излишен лукс?

тапети

В последните месеци активно се заговори за един нов и иновативен метод за обзавеждане и декориране на дома–стъклотекстилни/стъклофибърни тапети. Представените предимства от производителите им са висока износоустойчивост, бързо и лесно прикриване на пукнатини и неравности, дълъг живот на тапетите, устойчивост на топлина, светлина и влага, възможност за третиране с латексови бои и разнообразни текстури. Не на последно място е и ... Продължава »

5 незаменими услуги при ремонт

Има услуги, от които не може да спестите по време на ремонт. Ако Ви предстои ремонт, сигурно вече сте си направили груба сметка от какво може да спестите. На всеки се налага да го стори, тъй като обикновено бюджетът е сравнително ограничен, а и кой не би искал да вложи минимални средства срещу един задоволителен резултат. Това не винаги е ... Продължава »

Грижа за бебешките дрехи – как да ги поддържаме?

грижа за бебешките дрехи

Поддържането на бебешките дрешки далеч не е като грижата за нормалното пране. Чувствителната бебешка кожа има нужда от специални грижи. Третирането на дрехите започва от избора на перилен препарат, през съхранението им в отделен кош, до пране, простиране и сушене. Важно е да се грижите за бебешките правилно, за да не предизвикат обриви по бебешката кожа. За да изперете правилно ... Продължава »

Как да почистим кухненската мивка

Keramichna mivka

Кухненската мивка би трябвало да бъде една от най – чистите повърхности в нашия дом. За съжаление не е така. Оказва се, че точно кухненската мивка е пълна с микроби, и това е разбираемо, понеже доста дейности се извършват там. Измиваме плодовете и зеленчуците си, рибата, месото, приборите за хранене, както и тези на домашния любимец. Понякога дори мием лапичките ... Продължава »

Детския гардероб от есен до пролет — или как да облекчим семейния бюджет

Да изберете подходящи дрехи за детския гардероб, които детето ви да носи поне два сезона, е истинско предизвикателство. Голяма част от дрехите на най-малките им отесняват, още преди да настъпи следващата есен. Ако искате да си спестите разходите, всяко тримесечие да купувате нови дрехи на детето, ето няколко практични трика, с които да спасите семейния бюджет. Купувайте дрехи от есента, ... Продължава »

Почистване на петна

Почистване на петна

Ужасно неприятно е да посрещате гости и с неудобство да настаните някой от тях на дивана, където голямо мазно петно се усмихва доволно. За да не попадате в такива ситуации трябва да знаете как да постъпвате, в случай че разлеете мазнина върху тапицерията или килима. Всеки попада в такива ситуации, важното в такива моменти е да се реагира адекватно и ... Продължава »