Начало / Съветник

Съветник

Съвети за отстраняване на конденза от прозорците

конденз по стъклата

Зимният сезон често се сблъскваме с един изключително неприятен проблем, свързан с дограмата–конденз по стъклата на прозорците. Ако имате PVC дограма, вероятно и вие сте се сблъскали с проблема. Това се случва, когато разликата между външните и вътрешните температури е по-голяма. Ако не вземете мерки навреме, водата може да увреди рамката на прозореца или да предизвика мухъл и плесен по ... Продължава »

Изграждане на сух под у дома – нещата, които трябва да знаем

сух под за дома

Ако ви се налага да правите нов под на жилището си, най-вероятно сте се сблъсквали с проблема – как да го направим по-бързо и по-икономично? Подобен ремонт не само коства време и средства, но и ако не бъде изпълнен правилно, може да се сблъскате с редица проблеми след това. Има два варианта за изграждане на под в един дом – ... Продължава »

5 грешки при избора на плочки за малката баня

баня с големи плочки

Банята е едно от най-проблемните помещения за ремонт в дома. И едно от нещата, на които трябва да обърнете внимание са плочките. За разлика от останалите елементи в помещението, техният избор наистина е по-сложен. Още повече, че те играят най-голяма роля за цялостния облик на помещението. Ако за първи път ви се налага да правите ремонт или обновяване на баня, ... Продължава »

Евтини прежди за една и две куки

Обикновено след краят на лятото започва и търсенето на дрехи и аксесоари които ще ни стоплят. Най-често се спираме на плетивата. Избора тук е голям, като основно правило освен избора на модел и цвят задължително трябва да знаем от каква прежда е изработено. Това можем да разберем от състава й. Всички видове прежди за плетене са изработени от естествени или синтетични ... Продължава »

Избор на нов дом – важните въпроси, които задължително трябва да зададем на брокерите

дом

Искате да закупите нов дом? Със сигурност вече сте открили колко голямо е разнообразието от жилища, които се продават на пазара. При това положение, най-доброто, което може да направите е да си създадете списък с изисквания, да определите бюджета и да си наемете брокер, който да открие вашия дом–мечта. В случай, че все пак решите да си търсите дом сами, ... Продължава »

Стъклотекстилни тапети – практична иновация, или излишен лукс?

тапети

В последните месеци активно се заговори за един нов и иновативен метод за обзавеждане и декориране на дома–стъклотекстилни/стъклофибърни тапети. Представените предимства от производителите им са висока износоустойчивост, бързо и лесно прикриване на пукнатини и неравности, дълъг живот на тапетите, устойчивост на топлина, светлина и влага, възможност за третиране с латексови бои и разнообразни текстури. Не на последно място е и ... Продължава »