Начало / Забавление и отдих

Забавление и отдих

Да създадем красиви топиари у дома

Топиария с приказни герои

Изкуството често черпи вдъхновение от природата, а тези прекрасни декорации са още един пример за това. Топиарите са красиви градински скулптури, създавани от дървета и храсти, популярни най-вече в парковете и обществените градини. Напоследък обаче те се превръщат в интересно хоби за всяка жена, която иска да се поглези с подобно творение и у дома. За да можете да създадете ... Продължава »

Да си направим сами: Красиви есенни декорации за дома

свещи

Есен е, а в този толкова красив сезон от годината ни се иска да пренесем всички цветове и багри у дома. Но не е необходимо да пребоядисвате стените или да сменяте мебелите, за да усетите духа на сезона у дома. Достатъчно е да освежите жилището с няколко ръчно изработени декорации. За целта ще ви предложим няколко интересни идеи, как да ... Продължава »

Евтини прежди за една и две куки

Обикновено след краят на лятото започва и търсенето на дрехи и аксесоари които ще ни стоплят. Най-често се спираме на плетивата. Избора тук е голям, като основно правило освен избора на модел и цвят задължително трябва да знаем от каква прежда е изработено. Това можем да разберем от състава й. Всички видове прежди за плетене са изработени от естествени или синтетични ... Продължава »

Превърнете дома си в слънчев оазис с ръчно изработени свещи

свещи ръчно направени

Как да си направим ръчно изработени свещи? Тези, които обичат романтиката, а също и уникалността, ще бъдат очаровани от тази идея. Да направим сами ръчно изработени свещи, е прекрасна възможност да поднесем уникален подарък на любим човек. Може да използвате формички за лед, за да придадете на свещите желаната форма, или с няколко прости декоративни елемента да създадете красива и ... Продължава »

Казанлък – долината на розите

Rozova dolina

Знаете, че страната ни е известна навсякъде по света, с едноименната българска роза. Има едно кътче в България, което се нарича Розовата долина. Именно там се отглежда маслодайната българска роза. Този район обхваща Карловската и Казанлъшката котловини. Центърът на розовата долина е град Казанлък. Той се намира на около 194 км от столицата, в посока изток, и на 185 км ... Продължава »

Защо сватбените тържества са толкова скъпи

Сватбените тържества

Може би скоро ви предстои сватба и си задавате въпроса защо едно тържество всъщност е толкова скъпо. Ако това ще ви успокои по някакъв начин според статистика в Америка едно сватбено тържество средно възлиза на около 27 000 долара. Това е доста солидна сума, която вероятно ви кара да се запитате кое точно струва толкова пари. Макар и организирана не ... Продължава »