Начало / Енергийна ефективност

Енергийна ефективност

Екобрикети или въглища — какво да изберем?

въглища

Изборът на отопление за печки на твърдо гориво често е предизвикателство. Отоплението на дърва струва доста скъпо, а въглищата замърсяват околната среда. От друга страна са по-евтини, но пък пепелното съдържание е доста високо. С оглед на всички тези проблеми, добре е да разгледаме различните алтернативи за отопление, като едно от тях са екобрикетите. Екобрикети – горивото на бъдещето Екобрикетите ... Продължава »

Отопление на пелети — нова мода или най-ефективното отопление?

Горене на пелети

Защо да изберем пелетите като средство за отопление? В последните години стана модерно отоплението на пелети. Все повече семейства избират този начин на отопление, тъй като е свързан с по-малко замърсявания, ниски отпадъчни продукти и по-лесно транспортиране и съхранение на пелетите. Но наистина ли са толкова ефективни и безвредни за околната среда? Отоплението на пелети несъмнено притежава доста предимства. На ... Продължава »

Как да пестим пари от потреблението на енергия в дома?

как да пестим пари от потреблението на енергия в дома

  Сметките за осветление и отопление в домовете на българите са голям процент от доходите на средната класа. Енергията за дома не е скъпа, но често не е съобразена с доходите ни. Или ако трябва да сме честни, често начинът ни на мислене не е съобразен с заплатата ни. Много от разходите ни биха били спестени, ако съумеем да спазваме ... Продължава »

Как да повишим енергийната ефективност в дома си

eефективен дом

Повишаването на енергийната ефективност на дома вълнува все повече хора. Много от нас не са безразлични към околната среда, нито към възможностите да спестим пари от разходите за дома, особено през зимата. За да бъде енергийно ефективен един дом могат да се направят много неща – да се поставят слънчеви панели на покрива, да се подмени дограмата на прозорците или ... Продължава »

Факти които трябва да знаем за фотоволтаичните инвертори

Фотоволтаични инвертори

Инверторите са ключовата част от цялата соларна система, с която разполагате. Тогава, когато имате нужда от захранване за телевизора в кемпера или за цялата къща, инверторът е тази част, която ви осигурява необходимата енергия. Инверторите най – просто казано са електронни кутии, които съдържат енергия за електроуредите в дома и не само. Инверторите могат да преобразуват енергия от акумулатор на ... Продължава »

Предимства на LED осветлението

LED osvetlenie

Кои са предимствата на ЛЕД осветителните тела? Трудно е да се предостави бърз и прост отговор на този въпрос. Това, което е известно е, че наименованието им произлиза от факта, че те всъщност са Светлинно Излъчващи Диоди. Диодите са електронни тела, които започват да светят, когато електрически ток започне да минава през тях. Това вероятно ви звучи не по – ... Продължава »