Начало / Градина

Градина

В духа на Япония–каменна градина у дома

Япония е една от страните, в които философията заема важна част във всяка една сфера на живота–културна, икономическа, историческа, дори по отношение на природата. А едно от най-уникалните й проявления е каменната градина на философа, която няма да видите никъде другаде. Това не е обикновен декоративен стил в градинската архитектура, а специално място във всяка градина. В Япония — една ... Продължава »

Да си направим зимна градина у дома

градина на балкона

Все повече хора жадуват за близост с природата. И все по-малко са възможностите за това в панелната градска среда. Един от вариантите е да си направите собствена зимна градина у дома. Ако живеете в къща, не изглежда толкова трудно да отделите една от стаите в жилището за собствена зимна градина, но ако сте в апартамент, има доста неща, на които ... Продължава »

Да преобразим скучната градинска ограда — съвети и идеи

градинска ограда с водопад

Лято е, а в разгара на сезона ще прекарваме все повече време навън. Децата също обичат да играят на открито, но скучната градинска ограда едва ли ще ги вдъхнови за нови приключения. Ако ви е омръзнало да гледате еднообразния дизайн на огражденията, ето няколко интересни съвета, как със собствени усилия да преобразите визията им. Нарисувайте лятото Ако не ви притеснява, ... Продължава »

Как да отгледаме финикова палма в домашни условия

Отглеждане на финикова палма

Финиковата палма е предизвикателство за всеки един любител на цветята. Колко често ви се е случвало отивайки на гости завистливо да поглеждате към това райско растение? Вероятно неведнъж. В България то е разпространено само като стайно и е известно, че се развива с изключително бавни темпове особено в първите години. Нека това не ви притеснява и не ви дава повод ... Продължава »