Начало / Интериор / 4 стъпки за по-красив дом

4 стъпки за по-красив дом

Повечето от нас са гледали онези предания, в които домовете на различни хора се преобразяват за ден или само за няколко часа. Много от нас са били свидетели на това как няколко интериорни дизайнера могат да свършат чудеса за съвсем кратко време, а трансформацията да постигне ефекта „УАУ“! Всеки един гледал тези предавания си е представял как същата промяна настъпва и неговия дом. За жалост чудесата се случват доста рядко, и вместо да стоите и да чакате да долети фея, и с вълшебна пръчица да преобрази жилището ви се заемете с тази задача сами.

За да направите дома си още по – красив и уютен не е нужна магия, а няколко съвсем прости трика, които винаги имат страхотен ефект. За всички, които желаят промяната от сърце сме подготвили няколко съвета, благодарение на които вашето жилище ще претърпи истинска трансформация.

Пренареждане на дома

Стъпка 1 – пренареждане

Самата дума пренареждане ви подготвя за това, което ще ви се случи в действителност. Изберете си една стая от жилището и знайте, че вървите по пътя на промяната. Съберете в кашони всички предмети, свалете пердетата, щорите, махнете килима, изкарайте шкафовете и масите ако има такива. След като сте освободили достатъчно стаята започнете основното ѝ почистване. Веднъж заблестели повърхностите те вече са готови за промяната.

Имали сте намерение да смените цвета на стените, сега е настъпил моментът да го направите, мислели сте за нова покривка, не се бавете, а посетете най – близкия магазин. Все сте се канили да изхвърлите непотребните вещи изпълващи чекмеджетата – направете го смело! Отдавна искате да махнете този килим – сега е точния момент. Осъзнавате ли, че веднъж изкарали повечето вещи от стаята вие имате възможност да я подредите така, както винаги сте искали, но никога не сте се наемали. Сега. след като положите известни усилия ще се сдобиете с една чисто нова стая.

Стъпка 2 – преобразете спалнята

Незнайно защо повечето семейства смятат, че спалнята е стаята, на която трябва да се обръща най – малко внимание, защото там само се спи. Да, за вас може да е така, но за тези които вече са я преустроили спалнята е приятно кътче за отмора, което действа презареждащо след дългия работен ден. Как и вие може да постигнете същия ефект?

Първо сменете спалния комплект с нов с преобладаващи пастелни цветове. Ако нямате завеси изберете такива, които падат тежко и създават усещане за защита. Купете си няколко декоративни възглавнички и ги разпръснете по цялото легло. Изхвърлете всички ненужни предмети, които отвличат вниманието ви. На тяхно място поставете няколко снимки с любимия. Купете ароматни свещи и винаги когато се излегнете ги запалвайте, за да може да ви зареждат с положителна енергия. Съвсем лесни за приложение съвети , които превръщат дома ви в истински рай.

Стъпка 3 – имате нужда от цветя

Не е необходимо да празнувате рожденият си ден, за да потопите няколко цветни стръка във вазата. Известно е, че цветята са склонни да премахват стреса и напрежението. Постарайте се във всекидневната винаги да има свежи уханни цветя. С наближаването на пролетта ще имате възможност ежедневно да подменяте букетите с красиви ухания.

Стъпка 4 – сменете аромата в кухнята

Колкото и да ви се струва странно не е нужно да подменяте мебелите или да изхвърляте каквото и да е било, за да придобие кухнята ви нов облик. Това от което се нуждае това помещение е нов аромат. Миризмата на готвено се отстранява доста трудно дори и прозорецът да е отворен цял ден. За да се справите с нея всяка сутрин, след като си направите кафе слагайте по няколко зърна от него върху котлона. Те ще оставят траен аромат, който през целия ден ще ви напомня на чашата ароматно кафе, което сте изпили сутринта. Освен това в допълнение може да използвате и клонче канела, което напълно ще отстрани миризмата от различните гозби.

Това са няколко съвсем лесни за изпълнение съвета, които ще преобразят целият ви дом. Не чакайте чудо да случи. Направете чудото сами!

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*