Превърнете дома си в слънчев оазис с ръчно изработени свещи

Как да си направим ръчно изработени свещи?

Тези, които обичат романтиката, а също и уникалността, ще бъдат очаровани от тази идея. Да направим сами ръчно изработени свещи, е прекрасна възможност да поднесем уникален подарък на любим човек. Може да използвате формички за лед, за да придадете на свещите желаната форма, или с няколко прости декоративни елемента да създадете красива и ароматна свещ.

Ако искате да зарадвате вашите близки с ръчно изработен подарък, най-простото би било да направите свещ. Свещта можете да изработите във всеки цвят и можете да добавите всякакви декорации.

свещи ръчно направени

За да изработите свещ са ви нужни:

Восък за свещи
Чаша / буркан или друг съд по ваше желание
Метална купа
Дървена лъжица
Маслени пастели
Фитил
Ако желаете можете да добавите ароматизирано масло
Панделки в различни цветове

Първо загрейте восъка в металния контейнер. Необходимо е той да се разтопи, а след това добавете тънки парчета от маслените пастели и разбърквайте докато цветът стане хомогенен. По желание можете да добавите и ароматизирано масло.

На дъното на чашата/съда залепете фитила, а след това излейте восъка в съда и го оставете да се втвърди.

Декорирайте по желание.

Друг вариант да си направите сами ръчно изработена свещ за подарък, е като купите готова голяма свещ и към нея залепите канелени пръчици. Може да ги увиете в канап, но задължително ги залепете с лепило за восъка.

Трети вариант за ръчно изработена свещ е отново да вземете голяма свещ, която да разтопите, да изсипете в нея сухи листенца или цветя и да пресипете така приготвената смес във форма за свещи, с предварително залепен фитил. Ако искате да получите различни слоеве, изсипете малко от восъка, поръсете със сухите цветя и листа, изчакайте леко да се втвърди и добавете следващия слой восък.

Ръчно изработени свещници от портокал

портокалова свещ

Още една страхотна идея, за декорация на дома.

За да направите това украшение, имате нужда от портокал и малка свещ. Първо се срязват портокалите напречно от едната страна, за да може с помощта на чаена лъжичка или нож да ги издълбаете. След като извадите всичко от портокала, внимателно изрежете малки кръгове върху кората. Най-добре е да направите кръг и отгоре, където ще гори пламъкът на свещта. Вместо портокал можете да използвате и грейпфрут.

Това ще ви позволи да получите красива светлина и красив приятен аромат на портокал. А за да се запази по-дълго, отгоре може да полирате кората с парафин.

свещи празнични

Свещник от близалки

Забавните близалки във формата на бастунчета също могат да ви послужат да придадете уникален вид на свещите.

Отрежете бастунчетата, така че да бъдат високи, колкото половината от височината на свещите и едно по едно ги залепете около свещта.

Свещ с декупаж

Свещ с декупаж

Още един страхотен начин, по който да придадете уникален вид на вашия свещник. Използвайте за целта салфетки за декупаж. С помощта на нагрята лъжица, закрепете салфетката върху свещта. Работи се от центъра към средата. Доста ще си поиграете, но резултатът е прекрасен.

Накрая загрейте в тенджера прозрачен парафин на 100 градуса и щом се разтопи, потопете половината свещ вътре. Дръжте 3 секунди, след което веднага я извадете. Изчакайте да изстине около минута и след това повторете процедурата с другата половина на свещта. Поставете я настрани, за да изсъхне и ще имате идеалната декоративна свещ за дома.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *