Начало / Забавление и отдих / Защо сватбените тържества са толкова скъпи

Защо сватбените тържества са толкова скъпи

Може би скоро ви предстои сватба и си задавате въпроса защо едно тържество всъщност е толкова скъпо. Ако това ще ви успокои по някакъв начин според статистика в Америка едно сватбено тържество средно възлиза на около 27 000 долара. Това е доста солидна сума, която вероятно ви кара да се запитате кое точно струва толкова пари. Макар и организирана не по американски българската сватба също е събитие, което изисква солидни финанси.

Сватбените тържества

За да бъдете наясно от сега в какво точно ще вложите финансите си сме ви подготвили един списък с услуги и разни други, от които ще имате нужда, за да бъде сватбеното ви тържество както подобава.

Основните услуги, от които ще се възползвате, за да бъде вашата сватба незабравима са наемане на професионален фотограф, който да увековечи заветното „ДА“. Освен снимки вероятно ще искате да притежавате диск със звук и картина, който ще ви кара да се усмихвате всеки път, когато го гледате. Един съвет от нас: не се отказвайте от видеозаснемане на сватба в София. Това не е толкова скъпо удоволствие, и определено си заслужава всеки платен лев. Средствата вложени във фотографии и видео според всички нас си заслужават и няма как да се лишите от тях.

Сега нека обърнем внимание на сватбената агенция. Обикновено доста голяма сума бива изхарчена за наемането ѝ. Всъщност дали наистина си струва средствата. Ами замислете се какво точно предлага агенцията и нуждаете ли се от всичко това. Ако сте от по – скромните младоженци вероятно ще се откажете от този „лукс“ и ще си спестите някой лев. Но пък от друга страна сватбата е веднъж в живота и би било добре професионалисти да се погрижат за приготовленията. Нашият съвет е: ако имате възможност отделете средства и се доверете на сватбения агент, не рискувайте сами да се нагърбвате с организацията на цялото събитие, защото това може да се окаже пагубно.

Така ако сте се погрижили за всичко това, трябва да помислите и за забавлението на гостите, както и на вашето собствено. Това, което имаме предвид е наемане на оркестър и диджей. Традиционните български сватби винаги са съпроводени с жива музика. За едни това е излишно за други необходимо – въпрос на разбирания. В крайна сметка това, което трябва да знаете е, че наемането на оркестър не е чак толкова скъпо удоволствие и може да си го позволите. Колкото до диджея сами разбирате, че той е този който главно ще се грижи за доброто настроение на гостите, както и на младоженците. В този ред на мисли е немислимо да се спестявате точно от това.

За малко да пропуснем ресторанта. Е младоженци пригответе се да отделите най – голяма част от финансите си именно за тази част от сватбата. В зависимост от броя на гостите, който никога не е малък щом става дум за сватба се насочете към по – малък или по – голям ресторант. За лятна сватба градината е задължителна. Докато за зимна сватба, просто не е необходима. С градина или без ресторанта, менюто и обслужващият персонал трябва да бъдат на ниво!

Преминаваме към сватбената рокля за булката и костюма за младоженеца. Ето тук вече няма да говорим за пари, защото няма смисъл. Вие ще сте в центъра на събитието и трябва да изглеждате зашеметяващо. Постарайте се да отделите достатъчно средства и когато се погледнете в огледалото да си кажете: „Заслужаваше си парите“

Това е един насочващ списък, която ще ви помогне да се ориентирате не за това колко а за какво основно ще похарчите парите си. Надяваме се, че сме ви били полезни.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*