Начало / Енергийна ефективност / Предимства на LED осветлението

Предимства на LED осветлението

Кои са предимствата на ЛЕД осветителните тела? Трудно е да се предостави бърз и прост отговор на този въпрос. Това, което е известно е, че наименованието им произлиза от факта, че те всъщност са Светлинно Излъчващи Диоди. Диодите са електронни тела, които започват да светят, когато електрически ток започне да минава през тях. Това вероятно ви звучи не по – различно от начина на действие на обикновена лампа, но всъщност са изключително различни. Принципът на ЛЕД осветлението е по – близо до старите транзисторни радио технологии, отколкото до обикновените осветителни тела.

LED osvetlenie

Традиционната или както вече я наричаме лампа от старата генерация, работи с малка лесно чуплива нишка, която хвърля брилянтен блясък винаги, когато електрически ток преминава през структурата и. Това от една страна е сигурен признак, че обикновените крушки изгарят бързо, произвеждат много топлина, и консумират много по – голямо количество електроенергия от ЛЕД осветителните тела.

Къде се ползва ЛЕД осветление

Няма точно определена сфера или място, на което се ползва този вид осветление. Веднъж осъзнали ефективността им, хората ползват лампите навсякъде за всякакви цели.

Погрешни схващания за ЛЕД лампите:

  • произвеждат прекалено слаба светлина
  • много по – скъпи са от обикновените лампи
  • налични са само в син и бял цвят
  • съществуват само малки лампи, чийто приложение не е практично

Всички тези твърдения са ужасно погрешни, за което свидетелства последното десетилетие, в което ЛЕД осветлението бележи само положителни отзиви. Забелязва се, че ЛЕД осветителните тела се ползват все повече. Това се дължи на силната светлина, която излъчват, достъпните цени, и изключителната издържливост. За цветовете не знам има ли нужда да коментираме. Всички виждаме цветните билбордове и рекламни табели, всички те светят тъй красиво благодарение на ЛЕД осветителните тела.

Освен всичко друго ЛЕД лампите не съдържат всички тези токсини, които се намират в обикновената лампа, всички сме чували за тежките метали, като живак и знаем по какъв начин вредят на човешкия организъм. В ЛЕД осветителните тела, такива токсични вещества не присъстват.

Нека да обърнем малко внимание на цената, за да обясним на потребителя защо ЛЕД осветителните тела са по – скъпи от обикновените лампи. Първо нека отбележим, че разликата в цената не е фрапираща, напълно нормална е имайки предвид всички облаги, които получаваме от ЛЕД. Като начало да започнем с живота на обикновената лампа. На кой от нас не му се е случвало да купи такава от магазина и още при поставянето тя да изгори. Ето точно в този момент хвърляте парите си в коша за боклук. ЛЕД осветителните тела имат много дълъг живот, и със сигурност си заслужават всяка стотинка.

Качеството на светлината е много по – добро, отколкото на обикновената лампа, и както вече споменахме няма риск за здравето на вас и вашето семейство, което е едно от най – съществените предимства на ЛЕД осветлението.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*