Начало / Дом / Всекидневната—красива и функционална

Всекидневната—красива и функционална

С все по-ограниченото пространство, с което разполагаме в модерните жилищни сгради, умението да създадем нещо красиво в дома си, може да се окаже мисия невъзможна. Затрупани сте с твърде много вещи, а нямате достатъчно място? Не е задължително да започнете да пренареждате цялата си собственост с идеята, че може би е най-добре да изхвърлите всичко.

Можете да заложите на няколко практични решения, които да ви спестят място, а в същото време да изглеждат красиво и функционално.

Табуретки — ракли за съхранение

идея за хола

В последно време те се радват на все по-голяма популярност. Не заемат място, но в същото време осигуряват доста пространство за съхранение. Ако мебелите в дневната ви са ниски, спокойно можете да добавите и няколко от табуретките ракли към тях. Така и гостите ви ще има къде да се настанят удобно, а и вие няма да се притеснявате за целия хаос.

Малки масички из стаята

Масички

Оказва се, че при правилно подреждане на мебелите у дома, малките масички просто ще ви очароват. Те са красиви, не заемат много място, а в същото време са толкова удобни, когато имате нужда да поставите някоя вещ някъде.

Те също така дават възможност за разполагане на повече мека мебел в дома. Ако се притеснявате, че диванът няма да е достатъчен за приятелите ви, спокойно можете да разположите няколко кресла или табуретки около масичките, които сте наредили в дневната.

Малки масички в дневната

Така ще създадете усещаше за уют, а и няколко много красиви кътчета за почивка, които семейството ви несъмнено ще оцени.

Библиотеката не е задължително да е огромна

идея за интериора

В миналото холовите секции бяха огромни и обикновено заемаха пространство от стена до стена. В днешно време можете да използвате холовата секция, просто, за да разделите визуално помещението на няколко части. Дневната може да се превърне в стая за гости с кът за спане, скрит зад невисока секция.

идея за дневната стая

Или да оформите трапезарията и зоната за почивка, разделяйки двете помещения с тв шкаф, или лека и раздвижена секция на две нива. Добавете няколко високи стайни растения в саксии и имате завършено разделение на териториите, при това, без да ви се налага да изграждате стени, или да правите други сложни конструкции.

идея за интериора

Цветята — не само за украса

идеи за дневната стая

Цветята също не са само за украса. Може да използвате и тях като средство за разделяне на различни зони в дневната. Ако помещението е с отворен план и включва кухня и трапезария в себе си, именно цветята могат да ви послужат за обособяване на кътовете, ако не искате да се затрупвате с излишни мебели.

Дневна растения

Само един съвет — в зависимост от местоположението на растенията, избирайте сенколюбиви и такива, които издържат на светлина.

Дневна стая

Фикусът например няма проблем да вирее на сянка, както и филодендрон, кралска бегония, бръшлян или Sansevieria. Задължително условие е обаче те да бъдат с много добра коренова система, преди да ги поставите на сянка.

дневна растения дизайн

Диванът — задължително многофункционален

диван за сън

Когато купувате диван за дневната, задължително вземете предвид факта, че понякога ще се налага да го предлагате на гости. Ако жилището ви е малко, най-добре е да го вземете многофункционален–с допълнително пространство за съхранение в облегалките и задължително с функция за сън.

Диван за сън и багаж

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*